Viisi nykyhetken designratkaisua, jotka auttavat urheilusivuasi erottumaan vuonna 2022

Vietämme entistä enemmän aikaa internetissä. Etsimme tietoa, teemme ostoksia, seuraamme uutisia, urheilua, viihdettä… Tämän lisäksi katsomme elokuvia ja sarjoja sekä kuuntelemme musiikkia internetin välityksellä. Tässä artikkelissa listataan eri keinoja siihen, miten urheilusivu voi erottua muista vuonna 2022. Alkuun on kuitenkin hyvä luoda katsaus siihen, miten internet on muuttanut monia eri asioita elämässämme.

  1. Internet muuttaa tavan, jolla hoidamme asioita

Internetin aikakauden aamunkoitto oli 1990-luvulla. Monet muistavat varmasti vielä hitaat modeemit ja niiden äänet, kun ne yhdistivät internetiin. Internet muutti aluksi yhteydenpidon sähköpostin, chatin ja eri viestipalveluiden avulla. Samoin mullistui myös tiedonvälitys, ja internetin uutissivustot tulivat entistä tärkeämmiksi tiedonlähteiksi. Suuren muutoksen koki myös urheilun seuraaminen: pian urheilutuloksia oli saatavissa internetissä lähes reaaliajassa. Toinen urheiluun liittyvä muutos oli se, että vedonlyönti kävi helpommaksi, kun tuli mahdolliseksi lyödä vetoa urheilutuloksista netissä. Tämä tarkoitti sitä, että enää ei ollut tarpeen mennä kivijalkaveikkauspisteisiin, vaan vetoa saattoi löydä kotoa käsin. Yhä suurempi osa urheilun seuraamisesta onkin siirtynyt internetiin ja kilpailu eri urheilusivustojen kesken on kovaa. Mikäli ajattelet oman urheilusivuston perustamista, on syytä pohtia muutamia keinoja, joiden avulla erotut suuren tarjonnan joukosta.

  1. Oman urheilusivun perustaminen on helpompaa kuin luulet

Oman urheilusivuston perustaminen on nykyään varsin yksinkertaista, kiitos kehittyneen teknologian. Sinun ei tarvitse osata koodata, vaan voit käyttää esimerkiksi WordPressiä sivustoosi. Se on johtava julkaisujärjestelmä ja sitä käyttää yli 60 prosenttia kaikista julkaisujärjestelmää käyttävistä sivustoista. Mikäli innostut urheilusivujen ylläpitämisestä ja saat kävijöitä sivuillesi, on mahdollista harkita esimerkiksi eri urheiluaiheisten tuotteiden myyntiä verkkokaupassa, joka on myös mahdollista toteuttaa sivuille. On kuitenkin huomattava, että tämä vie paljon enemmän aikaa, kuin pelkästään urheilusivuston ylläpito, joten kannatta harkita tarkkaan, että riittääkö aika kaikkeen. Siirrytään seuraavaksi niihin vinkkeihin, joiden avulla sivustosi erottuu muista urheilusivustoista. Osa vinkeistä on perusjuttuja, mutta olemme lisänneet loppuun ekstran, jolla tuot sivustosi taatusti nykyhetkeen.

  1. Vinkki numero yksi: panosta verkkosivuston logoon

Tämä on hyvin tärkeä seikka erottuvan nykyaikaisen internetsivun suunnittelussa. Sivun logo on olennainen, koska parhaassa tapauksessa hyvin suunniteltu logo kertoo, mistä urheilusivullasi on kyse jo ennen, kuin vierailijat lähtevät selaamaan sivua. Kannattaa siis panostaa huolella logon suunnittelemiseen, sillä hyvin onnistunut logo jää ihmisten mieliin ja auttaa sivustoasi erottumaan muista urheilusivustoista. 

  1. Vinkki numero kaksi: valitse sivun taustavärit hyvin

Seuraava asia mihin kannattaa panostaa sivuston suunnittelussa on taustaväri. Värit ovat nimittäin ihan oma kielensä ja niillä on vaikutusta ihmisten tunteisiin. Värillä voi signaloida monia eri asioita ja onkin syytä selvittää mitä mikin väri viestittää. Niiden avulla on mahdollista tehdä urheilusivustasi viehättävämpi, jos käytät värejä oikein. Viileät ja rauhalliset värit sopivat hyvin urheilusivustolle.

  1. Vinkki numero kolme: valitse fonttien tyyli ja koko oikein

Sivun sisältö on luonnollisesti tärkeää, mutta niin on myös teksti, jolla sisällön viesti välittyy. Vinkkinä voidaan sanoa, että kannattaa valita fontti, joka näyttää hyvältä monessa eri koossa. Tämä takaa luettavuuden riippumatta siitä, että mitä fonttia käytetään. Haluat erottua muista sivustoista siten, että sivusi on hyvä lukea riippumatta fonttien koosta.

  1. Vinkki numero neljä: sivuston kuvat ja videot kertovat paljon

Sanotaan, että kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa ja tämä pitää usein paikkansa. Kuvat ja videot ovat äärimmäisen tärkeitä hyvin suunnitellussa verkkosivussa. Mikäli sivustollasi on kuvia urheilijoista, tulee siitä paljon kiinnostavampi, kuin mitä se olisi ilman kuvia. On tärkeää, että vierailijat kokevat sivustolla olevat kuvat hauskoiksi, tai muuten miellyttäviksi. Tärkeää on välttää tylsien kuvien laittamista sivuille – kukaan ei tule takaisin sivuille katsomaan tylsiä kuvia. Pyri käyttämään kuvia, joita ei löydy muilta urheilusivuilta – näin erotut varmasti muista sivuista. Mielenkiintoisten ja uniikkien videoinen lataaminen sivulle on myös hyvä tapa erottua muista.

  1. Vinkki numero viisi: livestriimit auttavat erottumaan

Yksi keskeinen internetin tuoma uutuus on livestriimaus. Voit erottua kilpailijoista esimerkiksi siten, että menet johonkin urheilutapahtumaan ja teet livestriimin sieltä. Tämä antaa sivuilla kävijälle vaikutelman, että sivustosi on tapahtumien ytimessä ja siellä kannattaa vierailla jatkossakin. Voit esimerkiksi kommentoida mm. käynnissä olevaa peliä ja tuoda asiantuntemustasi esille.