Näin suunnittelet toimivan vedonlyönti-aiheisen sivuston

Vedonlyöntiä harrastetaan monella tapaa ja nykyään veikkaaminen onnistuu jopa Euroviisuissa urheilulajien lisäksi. Aikaisemmin oli tyypillistä, että veikkaaminen tapahtui suoraan urheilustadionilla, mutta nykyään yhä useampi veikkaa verkossa. Tätä varten tarvitaan toimivia ja tyylikkäästi suunniteltuja veikkaussivustoja. Miten suunnittelet laadukkaan vedonlyöntiin erikoistuvan verkkosivuston?

1. Valitse vedonlyöntisivustosi aihe 

Aivan liian moni luulee, että veikkaussivuston suunnittelu on helppoa; tarvitaan vain veikkauskohteet ja sopiva verkkopalvelu. Nykyään vedonlyöntisivustoja löytyy kuitenkin moneen lähtöön, sillä vedonlyöntikohteita on enemmän kuin koskaan. 

Suurin osa veikkaussivustoista tarjoaa tietenkin mahdollisuutta veikata esimerkiksi jalkapallossa, jääkiekossa sekä raviurheilussa. Nyt mukaan ovat tulleet myös e-urheilu sekä poliittiset vaalit. Päätä siis heti alkuun, mihin juuri sinun sivustosi keskittyy. Kannattaa valita joukkoon trendikkäitä veikkauskohteita, joiden suosio on juuri nyt kasvussa. Varsinkin e-urheilussa veikataan nykyään erityisen paljon. Erilaisiin veikkauskohteisiin pystyy tutustumaan osoitteessa https://rabona.com/fi/sport

2. Kiinnitä huomiota ulkoasuun ja käyttäjäystävällisyyteen

Veikkaussivuston aiheen lisäksi on luonnollisesti mietittävä sivuston visuaalista ilmettä. Yleensä on parempi, että ainakin sivuston rakenne on mahdollisimman yksinkertainen, jolloin vierailija löytää helposti hakemansa. Tärkeimmät valikot, kategoriat sekä ohjeet on oltava heti ulottuvilla. Jos veikkaaja ei esimerkiksi pysty löytämään ehtoja veikkausbonuksiin liittyen, laskee luottamus sivustoa kohtaan automaattisesti. 

Tylsäksi veikkaussivuston yleisilmettä ei kuitenkaan tule jättää. Väreillä, kuvilla ja animaatioilla leikittely tuo sivustolle eloa. Vaikka sivustosi olisi upouusi, pyri minimoimaan erilaiset tarjoukset ainakin heti etusivulla. Tämä luo kuvan laadukkaasta ja mukavasta veikkaussivustosta. Tuo sen sijaan esille esimerkiksi kuvien ja tekstin avulla erilaisia veikkauskohteita. Voi olla hauska idea luoda maskotti, joka opastaa pelaajaa hänen saapuessaan ennestään tuntemattomalle sivustolle. 

3. Mieti, miten sivustosi voisi erottua joukosta

Vedonlyönti on haastavaa sekä veikkaajan että veikkausyrityksen näkökulmasta. Nykyään erilaisia veikkaussivustoja on tarjolla pilvin pimein, joten voi olla haastavaa erottua joukosta. Tämä onnistuu noudattamalla yllä mainittuja vinkkejä, mutta myös panostamalla sivuston vastuullisuuteen ja turvallisuuteen. Erityisesti suomalaiset veikkaajat arvostavat näitä ominaisuuksia. 

Joukosta voi erottua luomalla sivustolleen tietyn sanoman, teeman ja värimaailman, josta muodostuu sivustollesi oma brändi. Jos sivustosi aihe on vaikkapa e-urheilu, ei ole hassumpi idea luoda sivustosta pelihenkinen. Samalla veikkauskohteiden rinnalla voi olla blogi, josta voi lukea lisää e-urheilussa veikkaamisesta. 

4. Hoida lailliset asiat huolellisesti – pelilisenssiä ei pidä unohtaa

Vedonlyönti kuuluu rahapelien piiriin ja kaikilla veikkaussivustoilla on laillisesti oltava pelilisenssi. Suomesta ei pelilisenssiä voi hakea, mutta moni sivusto on saanut lisenssinsä esimerkiksi Maltalta tai Virosta. Tämä ei tarkoita, että lisenssin saaminen olisi helppoa, sillä sivustosi on vastattava peliviranomaisten vaatimuksiin. Näin varmistetaan, että sivusto noudattaa reilun pelin perussääntöjä. 

5. Pohdi etukäteen markkinointistrategioitasi

Tässä vaiheessa kaikki perusasiat ovat kunnossa, mutta matka on vasta alussa. Mikäli haluat sivustosi menestyvän kasvavilla veikkausmarkkinoilla, on luotava toimivia markkinointistrategioita. Mieti, millaisia arvosi sivustosi edustaa ja millaisen pelikokemuksen haluat pelaajille tarjota. 

Hyvälle perustalle rakennettu markkinointistrategia toimii melko varmasti, sillä nykyään pelaajat arvostavat rehellisiä ja luotettavia veikkaussivustoja. Tuo markkinoinnissa kuitenkin selvästi esille vedonlyöntikohteet, joita sivustosi tarjoaa. 

Yhteenveto

Veikkaussivuston suunnittelu ei ole helppoa, mutta näillä vinkeillä pääsee hyvin alkuun.