Yrityksen kotisivut – kannattaako tehdä itse vai teettää ammattilaisella?

Yrityksen kotisivut ovat tärkeä osa yrityksen markkinointia ja usein ensimmäinen asia, jonka asiakkaat katsovat yrityksestä kuullessaan. Aloitteleva yrittäjä saattaa miettiä, kannattaako ammattilaisen suunnittelemiin ja tekemiin kotisivuihin panostaa vai voisiko ne tehdä itse. Yleisesti voi sanoa, että itse tehdyt sivut voivat tarjota edullisemman ratkaisun, mutta ammattilaisen avulla saadaan parempi lopputulos. 

Ammattilainen osaa suunnitella ja toteuttaa verkkosivuston, joka vastaa yrityksesi arvoja ja tuo esille sen erityispiirteet. Ammattilaisen tekemän kotisivut ovat kuin casino bonus ilman talletusta eli tuovat yritykselle edun, joka todella houkuttelee asiakkaita. Lisäksi heillä on laaja-alaista asiantuntemusta alan uusimmista trendeistä sekä hakukoneoptimoinnin saloista. 

Tutustu alla tarkemmin siihen, miksi kotisivut kannattaa teettää ammattilaisella itse tekemisen sijaan.

Säästät omaa aikaa yritystoiminnan kehittämiseen

Erityisesti uuden yrityksen alkutaipaleella yritystoiminnan käynnistäminen ja asiakkaiden hankkiminen vaatii paljon töitä. Kotisivujen tekeminen on vain osa tätä ja sen ulkoistaminen ammattilaisille säästää omaa aikaa muuhun. Erityisesti silloin, jos niiden tekeminen on täysin uusi asia, vaatii se paljon opettelua ja tekemistä ennen kuin ne ovat valmiit. Kaikki tämä aika on pois muulta toiminnalta ja yrityksen ydinosaamiselta. 

Ammattilaisen avulla saadaan laadukkaat ja toimivat verkkosivut, jotka ovat selkeät ja helppokäyttöiset. Ammattilaisen avulla saadaan myös luotua verkkosivut, jotka vastaavat yrityksen brändiä ja visuaalista ilmettä. Tämä auttaa vahvistamaan yrityksen imagoa heti alusta lähtien ja luo uskottavuutta yritykselle. Lisäksi ammattilainen osaa optimoida sivuston hakukoneiden näkyvyyden parantamiseksi, mikä on erityisesti yrityksen alkuvaiheessa erittäin tärkeä tekijä asiakkaiden hankkimiseksi.

Mieti yrityksen teema ja tyyli – ammattilainen suunnittelee ne puolestasi

Kun lähdet tekemään yrityksen kotisivuja ammattilaisen kanssa, voit miettiä yritykselle haluamasi teeman ja tyylin, ja se pystytään varmasti toteuttamaan. Itse tehdessä saattaa taitojen puutteessa joutua tekemään kompromisseja, mutta ammattilainen pystyy toteuttamaan toiveesi ja luomaan juuri sen näköisen ilmeen, mitä toivot.

Kaikki tämä käy sinun osaltasi helposti, etkä joudu käyttämään arvokkaita työtuntejasi itse suunnittelutyöhön tai käytännön työhön. Sen sijaan voit käyttää aikasi uusien asiakkaiden hankkimiseen ja niitä saatuasi suunnata koko ammattitaitosi uusien työtehtävien hoitoon. Saat rakennettua yritykselle alusta lähtien hyvän maineen, kun käytät työtuntisi omaan osaamiseen ja yrityksen työtehtävien hoitoon kotisivuista huolehtimisen sijaan. 

Ammattilaisen avulla oikea alusta kotisivuille

Kotisivujen suunnittelussa ja toteuttamisessa on monia vaiheita, jotka voivat tulla asiaan perehtymättömille yllätyksinä. Yksi tärkeimmistä on sen alustan valinta, jolle yrityksen kotisivut perustetaan. Alustan valinta vaikuttaa paitsi sivujen helppokäyttöisyyteen myös niiden näkyvyyteen. Alustan valinta vaikuttaa myös siihen, minkälaisia työkaluja kotisivujen rakentamiseen on käytettävissä.

Ammattilainen osaa kertoa sinulle eri alustojen erot ja perustella, mikä kannattaa valita niiden joukosta. Eri alustojen käytettävyys, turvallisuus ja näkyvyys netissä ei ole sama, joten valinta on todella tärkeä yrityksesi näkyvyyden ja uusien asiakkaiden löytämisen kannalta. Mitä paremmin yrityksesi näkyy esimerkiksi Google hakutuloksissa, sitä enemmän sivuille tulee liikennettä. Liikenne sivustolla tietää puolestaan uusia asiakkaita ja enemmän työtehtäviä, mikä on tietysti ensiarvoisen tärkeää yrityksen pyörittämisen kannalta.

Laadukkaat kotisivut tuovat yritykselle luotettavuutta

Kotisivut ovat yrityksen näkyvin ja tärkein markkinointikanava. Ne antavat ensivaikutelman yrityksestä, sen tuotteista ja palveluista. Huonosti toteutetut kotisivut antavat yrityksestä helposti epäluotettavan kuvan, joka heijastuu siihen, valitsevatko asiakkaat juuri sinun vai jonkun muun. 

Siksi kotisivuihin kannattaa panostaa ja huolehtia siitä, että ne ovat selkeät, helppokäyttöiset ja visuaalisesti houkuttelevat. Tässä suhteessa ammattilaisen jälki on parempi, koska heillä on tarvittavat työkalut ja osaaminen luoda toimivia, laadukkaita sivustoja. He voivat myös auttaa hahmottamaan kotisivujen rakennetta ja sisältöjä sekä optimoimaan sivuston hakukoneoptimoinnin (SEO) tuloksia. Ammattilaisen avulla voidaan myös varmistaa, että kotisivut ovat mobiililaitteille optimoituja, mikä on nykyään äärimmäisen tärkeää.

Itse tekemällä riskinä on hidas ja huonosti toimiva sivusto

Jokainen meistä on joskus vieraillut sivuilla, jotka ovat hitaat tai toimivat huonosti. Jokainen myös tietää, mitä silloin käy. Tällaisilta sivuilta tulee poistuttua nopeasti, eikä niille enää lähde vierailemaan uudelleen. Siten kotisivujen toimivuus on yhtä tärkeää kuin niiden visuaalinen ilme.

Ammattilainen osaa käyttää laadukkaita web-suunnittelutyökaluja ja optimoida sivut, jotta lopputulos on sujuvasti toimivat kotisivut. Ammattilainen pystyy myös kokemuksen kautta kertomaan sen, miten olennaiset tiedot kannattaa asetella sivulle, että ne ovat helposti kävijöiden löydettävissä. Jos sivustolta on erittäin vaikea löytää olennaisia tietoja, harva jaksaa jäädä etsimään niitä. 

Ihmiset hakevat nykyään tietoa hakukoneista ja selaavat hyvin nopeasti hakutuloksia etsien parasta vaihtoehtoa. Jos tiedot eivät ole heti helposti saatavilla, siirtyy hakija nopeasti seuraavaan tulokseen. Pieniltäkin tuntuvat asiat voivat aiheuttaa ison haitan uusien asiakkaiden hankinnan ja siten myynnin kannalta.

Ammattilainen osaa tehdä kotisivuista turvalliset

Tietoturvaan liittyvien asioiden ymmärtäminen voi olla haastavaa, mutta se on välttämätöntä silloin, kun ylläpidät omia kotisivuja. Ilman oikeita toimenpiteitä sivustosi on altis erilaisille tietoturvaongelmille, jolloin riskeeraat oman yrityksen tietojen lisäksi asiakkaidesi tiedot. Ongelmat tietoturvan kanssa maksavat sinulle myyntiä ja aiheuttavat nopeasti yritykselle huonon maineen. Kannattaa myös muistaa se, että hakukoneet eivät suosi suojaamattomia sivustoja, joten voit jäädä hakutuloksissa hännille muiden viedessä asiakkaat.

Ammattilainen osaa auttaa myös tietoturva-asioiden kanssa. Saat yrityksellesi turvalliset kotisivut, joiden kautta asiakkaat voivat ottaa sinuun huoletta yhteyttä. Saat myös neuvoja siihen, miten kotisivujen tietoturvaa ylläpidetään, etkä altistu tietoturvaongelmille myöskään tulevaisuudessa.

Kun lähtee toteuttamaan yrityksen kotisivuja, kannattaa käyttää siihen ammattilaisen tarjoamaa asiantuntemusta. Yrityksen kotisivu on nykyään melkein tärkein käyntikortti, jonka perusteella potentiaaliset asiakkaat luovat mielikuvan yrityksestä. Ammattilaisen avulla kotisivut ovat heti alusta lähtien toimivat, tyylikkäät, helppokäyttöiset ja turvalliset. Sinun aikasi säästyy itse yrityksen toiminnan pyörittämiseen.