Peli- ja viihdesivut kuten posido sen osoittavat: Verkkosivujen mobiilioptimointi on nykypäivää

Verkkosivujen mobiilioptimointi on nykypäivää ja se on tärkeä osa yrityksen menestystä. Verkkosivujen tulee näyttää hyviltä kaikilla päätelaitteilla. Mobiilioptimointi tarkoittaa verkkosivujen suunnittelua ja toteutusta siten, että ne ovat helposti käytettävissä ja luettavissa erilaisilla mobiililaitteilla, eikä niiden käyttökokemus poikkea juurikaan tietokoneella tapahtuvasta käytöstä. Mobiilioptimoidut mukautuvat aina käytettyn laitteen mukaan.

Mobiilioptimointi on tehokas keino parantaa verkkosivujen liikennettä ja lisätä asiakkaiden tyytyväisyyttä, sillä hyvin merkittävä osa internetin käytöstä tapahtuu tänä päivänä mobiililaitteiden avulla. Se auttaa myös sijoittamaan yrityksesi hakukoneessa paremmin, koska useat hakukoneet huomioivat mobiililaitteiden kompatibiliteetin sijoituksissaan. Esimerkiksi lukuisat pelisivustot ja nettikasinot ovat tänä päivänä tehneet palveluistaan mobiiliystävällisiä. Tästä yhtenä esimerkkinä toimii posido jonka verkkosivut osoitteessa https://posido.com/fi/ mukautuvat helposti myös mobiililaitteelle ilman, että käyttö vaikeutuu ollenkaan. 

 

Miksi on tärkeää, että verkkosivujen sisältö on mobiiliystävällinen?

Tavalliset kuluttajat hoitavat asioitaan yhä enemmän ja enemmän lähes yksinomaan mobiililaitteilla sen sijaan, että istuisivat suoranaisesti tietokoneen äärelle. Tabletilla tai älypuhelimella hoidetaan kaikki pankkiasioista sarjojen ja elokuvien seuraamiseen sekä pelien pelaamiseen. Juuri viihdettä kulutetaan mobiililaitteilla paljon, minkä vuoksi suoratoistopalveluiden ja pelisivustojen kuten edellä mainittu posido on pystyttävä tarjoamaan käyttäjilleen saumatonta käyttökokemusta myös mobiiliversioissaan. Mobiilioptimoinnilla haetaan myös sitä, ettei käyttäjien tarvitse ladata laitteelleen erillistä sovellusta, vaan pelkkä laitteen selain riittää.

Millaisia ​​työkaluja ja tekniikoita voidaan käyttää parhaiten mobiilioptimointiin?

Mobiilioptimointiin on useita erilaisia ​​työkaluja ja tekniikoita, joista voidaan hyötyä. Yksi tärkeimmistä asioista on varmistaa, että sivusto on helppo käyttää ja navigoida mobiililaitteilla. Sivuston tulee myös ladata nopeasti ja olla yhteensopiva useimpien laitteiden ja selainten kanssa.

Erityisen tärkeää on huomioida mobiilikäyttäjien todelliset tarpeet ja odotukset. Heidän mieltymyksensä ja tottumuksensa ovat usein erilaiset kuin tietokoneella surffaavilla käyttäjillä, joten sivuston tulee vastata heidän tarpeisiinsa sen mukaisesti. Mobiililaitteelle optimoinnissa on hyvä muistaa, että laitteiden näytöt ovat lähtökohtaisesti pienempiä kuin tietokoneilla, mikä pitää ottaa huomioon kun mietitään sivustolla navigointia. Tekstin pitäisi olla selkeää sekä kokonsa että kirjasintyylinsä puolesta helposti luettavissa ja valokuvat ja videot tulisi tallentaa pienessä tiedostokoottiossa. Juuri posido kaltaisilla pelisivustoilla on myös paljon painikkeita ja onkin tärkeää, ettei esimerkiksi kategoriasta toiseen siirtyminen ole lukuisien klikkausten takana eivätkä painikkeet ole liian pieniä esimerkiksi sormella klikattavaksi.

 

Miten verkkosivujen mobiilioptimointi vaikuttaa käyttökokemukseen?

Hyvin mobiilioptimoidut verkkosivut parantavat käyttökokemusta siinä määrin, että samaa palvelua on yhtä helppo käyttää sekä tietokoneella että mobiililaitteella. Tämän vuoksi käyttäjän on helppo siirtyä eri laitteiden välillä, hän pystyy käyttämään sivustoa missä ja milloin tahansa eikä koe sivuston käyttöä erityisen haastavasti esimerkiksi älypuhelimen näytöltä käsin. Juuri vaikkapa pelien pelaaminen on hyvää viihdettä tien päälläkin, minkä vuoksi onkin järkevää, että esimerkiksi edellä mainittu posido on varmistanut käyttäjilleen sujuvan pelaamisen myös mobiililaitteella. Käyttäjät asioivat sivustolla matalammalla kynnyksellä kun se ei vaadi heiltä erillisen sovelluksen lataamista.

Mobiililaitteiden määrän kasvaessa on yhä tärkeämpää, että verkkosivut ovat mobiiliystävälliset. Mobiilioptimointi tarkoittaa sitä, että sivusto on suunniteltu ja toteutettu siten, että se toimii hyvin kaikilla eri laitteilla. Tämä auttaa sinua saamaan enemmän liikennettä verkkosivuillesi ja parantamaan käyttökokemusta.